HULP EN ADVIES

Wij helpen u om de showroomglans terug te krijgen. Alle tips, trucs en geheimen van professionele detailhandelaars en de productadviseurs van Autoglym.

Populaire vragen

Mijn vinyl dashboard is kleverig. Hoe kan ik het schoonmaken?

Een vinyl dashboard kan grondig worden gereinigd met de Interior Shampoo om alle kleverigheid of vuil te verwijderen. Als het kleverig blijft, gebruik dan Intensieve Intensive Tar Remover. Na het drogen kan het vinyl dashboard met Vinyl & Rubber Care worden behandeld. Dit kan een matte of glanzende finish achterlaten, afhankelijk van uw voorkeur.

Om kunstleder te reinigen moet u Interior Shampoo gebruiken. Om kunstleder te prepareren en te beschermen moet u Vinyl & Rubber Care gebruiken.

Het buffalino-leder in uw Audi kan met Autoglym Leather Cleaner worden gereinigd en periodiek met Autoglym Leather Care Balm worden gevoed.

Het is niet aan te bevelen om onze Leather Cleaner of Leather Care Balm op andere soorten leder dan autoleder te gebruiken. Dit komt door de verschillende afwerkingen die fabrikanten op huishoudelijk leder kunnen aanbrengen.

Wij raden idealiter 2 producten aan, de Leather Cleaner en de Interior Shampoo. Interior Shampoo is veilig te gebruiken op leder, mits u het als volgt gebruikt. NIET direct op het leder spuiten, spuit het op een doek en breng het met de doek op het leder aan, test het eerst op een onopvallende plek en gebruik het niet op leder dat opnieuw ingekleurd of gerepareerd is.

Beide producten zijn geschikt voor crèmekleurig leder. We raden wel altijd aan om eerst op een onopvallende plaats te testen op kleurechtheid voor u de hele stoel reinigt.

Een schone, droge microvezeldoek is perfect om resterende Leather Care Balm weg te poetsen.

De beste manier om Leather Care Balm op een geperforeerde lederen stoel aan te brengen, is de balsem aanbrengen op een doek en nooit direct op het leder. Gebruik een kleine hoeveelheid Leather Care Balm en spreid gelijkmatig uit over het oppervlak, voeg indien nodig een beetje toe. Wanneer u een kleine hoeveelheid van de balsem gebruikt zullen de perforaties in het leder zich niet met het product vullen

Kan ik Wielbeschermer (Wheel Protector) gebruiken op niet-gelakte velgen?

Wielbeschermer (Wheel Protector) kan op niet-gelakte velgen worden gebruikt.

Het is veilig om Wielreiniger (Clean Wheels) en Speciale Wielreiniger (Custom Wheel Cleaner) te gebruiken op gespoten velgen, op voorwaarde dat ze in goede conditie zijn en dat u het etiket aan de achterkant van de fles leest, voordat u begint te werken.

Wielreiniger (Clean Wheels) zal de High Definition Wax van de velgen niet noodzakelijkerwijs aantasten, maar heeft wel een nadelige invloed op de duurzaamheid van de wax. Als u High Definition Wax op de wielen hebt gebruikt, dan zullen ze gemakkelijker schoon te houden zijn. Was met Carrosserieshampoo Conditioner (Bodywork Shampoo Conditioner) en het vuil zal veel gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

Speciale Wielreiniger (Custom Wheel Cleaner) is de beste optie voor uw poedergecoate velgen.

Speciale Wielreiniger (Custom Wheel Cleaner) kan niet op splitvelgen worden gebruikt.

De Speciale Wielreinigerkit (Custom Wheel Cleaner Kit) is geschikt voor gebruik op wagens met keramische remschijven.

U kunt Superhars Polijstmiddel (Super Resin Polish) op de roestvlekken gebruiken om elke aangroei te stoppen, maar dit is geen lange termijnoplossing; u kunt het best een specialist op dit gebied om advies vragen.

Wielbeschermer (Wheel Protector) blijft tot wel 6 weken actief, afhankelijk van de weers- en rijomstandigheden.

We hebben Dichtingsproduct voor Lichtmetalen Velgen (Alloy Wheel Seal) vervangen door Wielbeschermer (Wheel Protector). Dit is een nieuwe formule die gebruikmaakt van een andere technologie die een super hydrofobische (waterafstotende) dunne laag achterlaat zodat vuildeeltjes zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. Wielbeschermer (Wheel Protector) beschermt uw wielen tot 6 weken lang, terwijl Dichtingsproduct voor Lichtmetalen Velgen (Alloy Wheel Seal) uw wielen slechts 2 weken beschermt.

Dat hangt af van de grootte van uw velgen, maar gemiddeld bevat de bus van 300 ml voldoende product voor 16 velgen. Dat wil zeggen dat als u de velgen om de 6 weken behandelt, de bus tot 6 maanden zal meegaan!

Wielbeschermer (Wheel Protector) is niet geschikt voor glanzende oppervlakken. U kunt beter High Definition Wax gebruiken.

Wielbeschermer (Wheel Protector) kan worden gebruikt op niet-glanzende diamond cut-velgen, maar is niet geschikt voor glanzende afwerkingen.

Wielbeschermer (Wheel Protector) kan op multispaaks velgen worden gebruikt, maar alleen als de spaken geen glanzende afwerking hebben.

Wielbeschermer (Wheel Protector) mag niet direct op keramische remmen worden gespoten, maar een kleine hoeveelheid overspray is niet schadelijk.

Wielbeschermer (Wheel Protector) is niet geschikt voor donker gekleurde wieloppervlakken met een mat effect. Hij kan worden gebruikt op lichte kleuren zoals zilverkleurige en lichtgrijze matte effecten.

Hoewel Wielbeschermer (Wheel Protector) niet direct op remschijven mag worden aangebracht, is een kleine hoeveelheid overspray niet schadelijk.

U kunt Wielbeschermer (Wheel Protector) verwijderen met Wielreiniger (Clean Wheels) of Speciale Wielreiniger (Custom Wheel Cleaner) en door er over te wrijven met een borstel of spons.

Als Wielbeschermer (Wheel Protector) per ongeluk op lak wordt gespoten, veeg het product dan af met een microvezeldoek voordat het opdroogt.

Mijn bestelwagen is met satijnlak bespoten, waarmee kan dit het best worden gereinigd en beschermd?

Was en droog de zwarte satijnlak van de bestelwagen met Carrosserieshampoo Conditioner (Bodywork Shampoo Conditioner) en bescherm de lak met High Definition Wax.

Carrosserieshampoo (Bodywork Shampoo) en Carosserieshampoo Conditioner (Bodywork Shampoo Conditioner) tasten dankzij de pH-neutrale formule de High Definition Wax niet aan.

Caravan- & Motorhomereiniger (Caravan & Motorhome Cleaner) is speciaal ontwikkeld voor gebruik op caravans en is geselecteerd en wordt aanbevolen door Car light, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis en Herald. Nadat u uw caravan hebt gereinigd, kunt u hem polijsten met Superhars Polijstmiddel (Super Resin Polish) en beschermen met Extra Glansbescherming (Extra Gloss Protection).

Actieve Insectenverwijderaar (Active Insect Remover) is veilig te gebruiken op uw met gelcoat afgewerkte motorhome.

Gebruik Actieve Insectenverwijderaar (Active Insect Remover) om insectenresten te verwijderen. Om resterende vlekken aan te pakken, moet u Superhars Polijstmiddel (Super Resin Polish) aanbrengen.

Was en droog de zwarte satijnlak van de bestelwagen met Carrosserieshampoo Conditioner (Bodywork Shampoo Conditioner) en bescherm de lak met High Definition Wax.

Carrosserieshampoo (Bodywork Shampoo) en Carosserieshampoo Conditioner (Bodywork Shampoo Conditioner) tasten dankzij de pH-neutrale formule de High Definition Wax niet aan.

Caravan- & Motorhomereiniger (Caravan & Motorhome Cleaner) is speciaal ontwikkeld voor gebruik op caravans en is geselecteerd en wordt aanbevolen door Car light, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis en Herald. Nadat u uw caravan hebt gereinigd, kunt u hem polijsten met Superhars Polijstmiddel (Super Resin Polish) en beschermen met Extra Glansbescherming (Extra Gloss Protection).

Motor- & Machinereiniger (Engine & Machine Cleaner) kan als ontvetter voor de onderste helft van de wagen worden gebruikt.

Het beste product om deur- en koffersloten te reinigen is Motor- & Machinereiniger (Engine & Machine Cleaner). Het rubber op deze plekken kan met Vinyl- & Rubberverzorging (Vinyl & Rubber Care) worden behandeld.

Werk van onder naar boven, en spuit het product af met veel water voor een schone en schitterende afwerking.

Breng de Intensieve Teerverwijderaar (Intensive Tar Remover) opnieuw aan, maar laat het product nu langer inwerken. Het is mogelijk dat de vlekken helemaal geen teer maar iets anders zijn. Als de tweede behandeling met Intensieve Teerverwijderaar (Intensive Tar Remover) de vlekken niet verwijdert, dan kan het aangekoekt vuil zijn dat met de Kleikit voor Oppervlakherstel (Surface Detailing Clay Kit) moet worden verwijderd.

Reinig het ruitrubber met Interieurshampoo (Interior Shampoo) (dit geldt ook voor ruitrubber aan de buitenkant), spoel af en laat drogen. Breng vervolgens Vinyl- & Rubberverzorging (Vinyl & Rubber Care) op het rubber aan en zorg ervoor dat er niets op de ruiten terechtkomt.

Het Metaalpolijstmiddel (Metal Polish) is het beste product om roet van een uitlaatpijp te verwijderen.

De Shampoo voor Hogedrukreiniger (Pressure Wash) is niet schadelijk voor High Definition Wax en zal de waslaag op uw wagen bij eenmalig gebruik niet verwijderen.

Wij raden eigenaars van hogedruk-/jet-/krachtreinigers aan om Autoglym Shampoo voor Hogedrukreiniger (Pressure Wash) in het vloeistofreservoir te gebruiken. Shampoo voor Hogedrukreiniger (Pressure Wash) is ontwikkeld voor gebruik met alle types huishoudelijke hogedrukreinigers. Hij bevat een uitgebalanceerde combinatie van oppervlak-actieve ingrediënten om vet en vuil te verwijderen, zonder de gepolijste lak, het plastic en de sierlijsten te beschadigen.

Zie de instructies van de bestickeringsfabrikanten, de aanbevelingen voor reinigingsproducten verschillen van merk tot merk.

Nee. Snelle Aqua Wax (Rapid Aqua Wax) werkt het best op een natte auto. Was uw wagen met Shampoo en spoel alle zeepoplossing weg. Spuit twee keer op elk carrosseriepaneel. Gebruik dan een van de blauwe microvezeldoeken om de wax gelijkmatig over de wagen te verspreiden en de tweede doek om de wagen op te wrijven en het overgebleven water te verwijderen.

Op plastic met verchroomd effect kunt u Superhars Polijstmiddel (Super Resin Polish) en zelfs HD Wax (HD Wax) gebruiken.

U kunt groen mos of algen van externe rubberen sierlijsten verwijderen met Interieurshampoo (Interior Shampoo) en een stevige spons. Afhankelijk van de hoeveelheid algen kan het zijn dat u het product meerdere keren moet aanbrengen en dat u flink moet schrobben, maar het zal er af komen.

Vinyl- & Rubberverzorging (Vinyl & Rubber Care) kan de zichtbaarheid van krassen op interieurplastic verminderen, afhankelijk van hoe diep deze zijn. Diepe krassen kunnen echter niet behandeld worden.

Vindt u nog steeds niet wat u zoekt?


* Vul alle verplichte velden in

 

Als u liever met iemand aan de telefoon spreekt, bel dan ons Viba Automotive 079-3306750