All Purpose Cleaner 1L

All Purpose Cleaner is de perfecte oplossing voor het reinigen van het exterieur en interieur van uw auto. Het is veilig te gebruiken op alle oppervlakken.

All Purpose Cleaner is speciaal ontwikkeld als hulpmiddel bij het reinigen van het exterieur en is ideaal als pre-spray vóór het wassen met shampoo om insecten, hardnekkig vuil en verkeersaanslag los te weken van lak en velgen. Dankzij de uitstekende ontvettingseigenschappen is de reiniger een perfecte oplossing voor vuile motorcompartimenten, portier- en kofferbaksloten en brandstofvulopeningen. All Purpose Cleaner kan ook veilig worden gebruikt voor oppervlakken in het interieur van uw auto en is perfect voor een sterk vervuild of bevlekt interieur of voor een grondige jaarlijkse reiniging van plastic, bekleding en leer. Voor regelmatige, doorlopende reiniging van het interieur raden we Autoglym Interior Shampoo aan.

Gebruik op het exterieur:

Niet aanbrengen in direct zonlicht of als lak warm aanvoelt.

  1. Breng het product aan op droge oppervlakken voor de beste resultaten. Breng een ruime hoeveelheid reiniger aan, vooral op plekken met een ophoping van modder of vuil, en laat de reiniger maximaal 5 minuten inwerken. Belangrijk: Laat het niet indrogen.
  2. Wrijf in met een zachte borstel of washandschoen om vet en vuil te verwijderen.
  3. Spoel af met hogedrukspuit. Bij hardnekkige vlekken moet de reiniger mogelijk meerdere keren worden aangebracht en daarbij goed worden ingewreven.
  4. Als u het product als een pre-spray voor de carrosserie gebruikt, wast u het voertuig met shampoo.

Gebruik in interieur:

Test vóór gebruik altijd de kleurvastheid van het oppervlak.

  1. Oppervlak van stof: Breng met een fijne spray een kleine hoeveelheid van het product aan. Wrijf het zachtjes in met een borstel of interieurspons en wrijf vervolgens over het oppervlak met een schone, vochtige doek of een Autoglym Aqua Dry.
  2. Oppervlak van leer, vinyl en hard oppervlak: Breng het product rechtstreeks aan op een Autoglym microvezeldoek (Autoglym Microfibre Cloth) of een spons en veeg over het te reinigen oppervlak. Gebruik geen borstel en vermijd overmatig wrijven. Wrijf tenslotte over het oppervlak met een schone, vochtige doek of een Autoglym Aqua Dry. Alcantara: Breng een kleine hoeveelheid aan op een schone, vochtige Autoglym Aqua Dry en wrijf zachtjes over het oppervlak. Zorg ervoor dat het oppervlak niet te nat wordt en vermijd overmatig wrijven. Droog het oppervlak met een schone doek. Gebruik eventueel een borstel voor een juiste ligging van de vezels na het reinigen.

Gebruik het product NIET op navigatie- of dashboardschermen.

All Purpose Cleaner is ideaal voor gebruik als voorweekproduct voordat u uw auto wast om hardnekkig vuil, algen op de ruiten of vogelpoep los te weken, of voor gebruik op plekken zoals rond de tankklep, portier- en kofferbaksluitingen, of als velgenreiniger.

V: Kan All Purpose Cleaner worden gebruikt op niet-behandeld lakwerk?
A: Ja, het kan worden gebruikt op lakwerk waarop geen poetsmiddel, waxes of coatings zijn aangebracht. Het is geschikt voor alle moderne lakken met een blanke lak. Gebruik het niet op onstabiele gelakte oppervlakken, zoals poreuze geoxideerde lak.

V: Welk type chemische samenstelling heeft All Purpose Cleaner?
A: Een mengsel van alkalische reinigingsmiddelen.

V: Heeft het een geur?
A: Ja, het heeft de geur van sinaasappelschil.

V: Kan All Purpose Cleaner worden gebruikt op glas en plastic?
A: Ja, het kan worden gebruikt op alle oppervlakken van het interieur en exterieur, met uitzondering van dashboardschermen.

V: Kan All Purpose Cleaner worden gebruikt op leer?
A: Ja, het kan worden gebruikt op leer. We raden echter aan het een of twee keer per jaar te gebruiken voor een complete reiniging. Voor regelmatig onderhoud gebruikt u Autoglym Leather Cleaner of Autoglym Leather Care Balm.

V: Kan All Purpose Cleaner worden gebruikt in het interieur van een auto?
A: Ja, u kunt het product een of twee keer per jaar gebruiken voor een grondige reiniging. Voor regelmatig onderhoud raden we Autoglym Interior Shampoo aan. Breng het product niet aan op infotainment- of navigatieschermen.

V: Wat moet ik doen als er All Purpose Cleaner op het navigatie- of dashboardscherm terechtkomt?
A: Bij gebruik van All Purpose Cleaner op het dashboard, raden we aan het product op een doek aan te brengen en over het gebied te vegen. Breng het product niet aan op infotainment- of navigatieschermen. Veeg eventuele overspray op schermen, glas of het dashboard direct weg met een vochtige, zachte doek. Laat het niet indrogen.

V: Wat wordt ermee gereinigd?
A: Het weekt vuil los, verwijdert vuil, verkeersaanslag, vet en de meeste vlekken op oppervlakken in het interieur, zoals koffievlekken.

V: Is All Purpose Cleaner pH-neutraal?
A: Nee, All Purpose Cleaner heeft een alkalische pH-waarde.

V: Welke producten zijn compatibel met All Purpose Cleaner?
A: Hi-Tech Finishing Cloth, Hi-Tech Interior Cloth en Aqua Dry.

V: Kan All Purpose Cleaner in alle weersomstandigheden worden aangebracht?
A: Breng All Purpose Cleaner niet aan op dagen met zeer warm weer. Het is belangrijk dat het product niet wordt aangebracht op hete oppervlakken en niet uitdroogt op oppervlakken.

V: Hoe lang moet ik na het aanbrengen wachten voordat ik de auto kan wassen?
A: Als u All Purpose Cleaner als voorweekproduct gebruikt, laat het product dan maximaal 5 minuten inwerken en was uw auto daarna met Autoglym Polar Wash of andere Autoglym-autoshampoos.

V: Is All Purpose Cleaner veilig voor gebruik op mijn voertuig?
A: Ja. Alle risico's die aan het product zijn verbonden, gelden als het product wordt gebruikt op hete of gevoelige oppervlakken, zoals schermen van infotainmentsystemen.

V: Is het veilig voor wax?
A: Ja.

V: Kan het worden gebruikt op kappen van cabrio's?
A: We raden aan onze Autoglym Convertible Soft Top Clean and Protect Kit te gebruiken voor het onderhoud van de kap van uw cabrio.

V: Kan ik All Purpose Cleaner gebruiken op mijn motorfiets?
A: Voor de beste resultaten raden we hiervoor onze Autoglym Motorcycle Cleaner aan.

V: Moet All Purpose Cleaner worden verdund?
A: Nee, All Purpose Cleaner is klaar voor gebruik.

V: Kan ik het gebruiken met een schuimer?
A: Nee, All Purpose Cleaner is ontwikkeld en getest voor gebruik vanuit de triggerfles.

V: Kan ik All Purpose Cleaner gebruiken op de velgen?
A: Ja, maar voor speciale velgen (zoals splitvelgen) raden we onze speciale velgenreiniger Autoglym Custom Wheel Cleaner aan.

V: Kan ik All Purpose Cleaner gebruiken op matte lak?
A: Ja.